Wat is een IML?

Een International Mountain Leader (IML) is opgeleid om van jouw bergsportavontuur een succes te maken. Een IML is breed geschoold tijdens een driejarige opleiding en is, naast de UIAGM berggids, dé professional in de bergen. Zowel in de zomer als winter, in Europa of daarbuiten, een IML heeft de skills om van iedere tocht een onvergetelijke beleving te maken.

De opleiding tot IML en de berggidsenopleiding zijn de enige internationaal erkende opleidingen voor bergsportprofessionals. Het verschil tussen deze twee opleidingen is dat het accent bij de berggidsen opleiding meer ligt bij klimtechnische vaardigheden. Hierbij is het touw en bijbehorende materialen een middel om de top te bereiken.

Bij de opleiding IML ligt het accent meer op het bewegen en beleven van de bergwereld en wordt het touw gezien als laatste middel om in te zetten. De berggidsen en IML’s zijn beide beroepsmatig onderweg in zowel de zomer- als de winterperiode.

Onze IML heeft meer dan 30 jaar ervaring als militair berggids (Mountain Leader / Heeresbergführer) en is de laatste jaren zeer actief binnen de Nederlandse Klim en Bergsport Vereniging als Hoofdinstructeur en Tochtleider.