Verkenning in de Vogezen (F), mei 2019

Soms plan ik mijn reizen thuis m.b.v. kaarten, gidsboekjes, internet en/of info via de lokale VVV, een huttenwaard, andere gidsen etc. Vaak ben ik zelf al een aantal keren in het gebied geweest en is het niet veel werk. Nu ben ik regelmatig in de Vogezen geweest maar voor een sneeuwschoentocht gecombineerd met winterkamperen wilde ik toch nog een keer gaan kijken, ook omdat ik niet ieder paadje ken. Voor de gezelligheid gingen de honden weer mee.

Het plan: 5 dagen rondom Ste-Marie-aux-Mines, 4 overnachtingen, geheel selfsupporting en waar nodig gebruik van sneeuwschoenen. Begin- en eindpunt: camping Les Reflets in Ste-Marie-aux-Mines. Route: Ste-Marie-aux-Mines – Abre de la Liberté – Col des Bagenelles – le Grand Brezouard – Abri Pierre des Trois Bans – Abri la Croix de Ribeauville – Ste-Croix-aux-Mines – Abri Creux Chêne – Refuge Robinot – Ste-Marie-aux-Mines.

Mooie tocht maar als er veel sneeuw ligt en alleen op sneeuwschoenen verplaatst kan worden, nogal ambitieus. De route kan echter overal ingekort worden. De voetpaden zijn hier en daar te steil om nog comfortabel met sneeuwschoenen te lopen en zijn bij veel sneeuw moeilijk te vinden, markering is niet altijd duidelijk. De hele route kan echter ook over goed gemarkeerde en onderhouden boswegen gelopen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *