Winterkamperen,Oostkantons, België 2018

    

Van 25 t/m 28 januari leidde ik voor de NKBV een winterkampeertrektocht door de Oostkantons. Waar we vorig jaar door kniediepe sneeuw liepen waren er dit jaar alleen hier en daar nog wat restjes sneeuw. Voor het “wintergevoel” moesten we het hebben van de lage temperatuur en dat zat wel goed.Donderdagmiddag verzamelde de groep bij camping “Wiesenbach” bij Sankt Vith waar de vriendelijke gastvrouw van restaurant “Zur Alten Muhle” ons een lekkere avondmaaltijd serveerde. Na het eten nog een drankje, de tocht voor de komende drie dagen doorgenomen en daarna de koude avond in om de warme slaapzakken op te zoeken.Vrijdagochtend vroeg uit de veren om tussen de tenten het ontbijt klaar te maken en ons gereed te maken voor de eerste etappe naar Medendorf, ongeveer 20 km verderop.  Mooie wandeling door uitgestrekte, verlaten bossen en heuvellandschappen met buitengewone panorama’s. Lunch bij restaurant “Zum Burghof” in Schönberg en uiteindelijk de tentjes opgezet bij minicamping “Snow View” waar geen vlokje sneeuw te bekennen was.
Zaterdag een iets kortere tocht door bos en weidelandschap met eenzame boerderijen en pittoreske dorpjes. Lunch bij “Friture Peters” in Amel. Gevuld met patat en kroket waren we klaar voor de laatste kilometers naar camping “Oos Heem” westelijk van Deidenberg.
Zondag liep de route voornamelijk langs de Vennbahn, een voormalige spoorlijn omgetoverd tot fietspad. Terug bij restaurant “Zur Alte Muhle” genoten we nog een lekkere lunch en namen we afscheid van elkaar.

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *